Rss Feed
  1. Reflectare part. 2

    miercuri, 17 iunie 2009

    Pe zi ce trece adun tot mai multe concluzii proprii si mi-e teama de viitorul generatiilor ce vor urma. Ma intreb uneori daca oamenii din jurul meu sunt chiar exista sau sunt mutatii genetice. As putea face o lista cu tot ceea ce vad in neregula imprejur, cu riscul de a ma pierde in detalii.

    In primul rand, de ce nu mai vad oameni normali in jurul meu? De ce am ajuns sa cred ca sunt perfecta numai comparandu-ma cu ceilalti? Nu inteleg, teoria spune ca avem acelasi Tata si ca suntem, automat, frati intre noi. Dar nu ar trebui sa ne asemanam? Macar fizic. Dar si aici apar diferente; nu inteleg cum pe mine sta orice tricou care nu e Nike, pot sa renunt la colantii negri si fusta de blugi (impreuna) si cum de reusesc sa ies pe strada imbracata normal. Aici am putea motive cu afirmatia “nu haina il face pe om”, dar cum ramane cu omul in sine? El este normal, in ciuda aparentelor? NU! Cum e omul? Aici avem multe exemple, care mai de care mai diferite. Omul nostru poate fi tal3ntat si arfist, poate fi un violator in serie sau, de ce nu, poate fi un om nemultumit de sine. De ce m-am luat de ultima categorie? Simplu; omul va avea probleme in viata personala, va intra la o facultate nepotrivita sau se va machia in exces, indiferent de sex (si aici nu ma refer la travestiti) din dorinta de a fi ceea ce nu sunt; emo, frumosi, interesanti. Dar cum ramane cu limita penibilului? E trecuta, evident.

    Ma gandesc, oare sunt prea plina de mine si nu ii apreciez pe oameni la justa lor valoare? Dar cum se face ca intuitia mea are intotdeauna dreptate, ca atunci cand “miros” personalitatea cuiva mi se da dreptate dupa multe contraziceri? De ce oamenii nu sunt normali? De ce vine cate o tipa de 13-14 ani pe un forum si intreaba daca mai e virgina pentru ca a mimat un act sexual cu haine pe ea? De ce fata aia e proasta? Nu putea sa stie, dinainte sa faca tot forumul misto de ea, in ce consta virginitatea? In fond, de ce nu stie?

    Cum de ajung oamenii sa spuna ca nu sunt buni de nimic? Atunci, de ce mai traiesc? Sa ne consume petrolul? De ce unele femei se cupleaza cu barbati in varsta numai pentru contul generos din banca? Cum pot fi atat de ipocrite si superficiale? Nu le e scarba?

    Mi-e groaza.. Mi-e groaza si mi-e teama ca manelistii, oamenii falsi si prostii vor prelua puterea in urmatorii ani.

    Eu de ce pot sa imi rezolv singura problemele, de ce imi dau seama de tot ce se intampla in jurul meu si de ce nu am un ID gen “skumpika_dollce_fok”?

    Dar nu am lamurit ce inseamna “om normal”. Ca sa fiu scurta – exact opusul omului din ziua de azi. Pe larg, ar insemna o fiinta inteligenta. Iar asta cuprinde multe aspecte. S-ar renunta la nedreptate, aberari, prostii si exagerari.

    Vreau un om normal. Vreau mai multi. Va vreau pe toti.

  2. 2 comentarii:

    1. radu spunea...

      dc??un raspuns cat de cat multumitor e simplu de dat.Noi percep lcrurile total diferit,nu cum sunt ele facute si oricum,fiecare raspuns dat trimite catre un alt de ce,shi acel "de ce?" catre altul.Multe intrebari care contin "de ce" au ajuns sa nu mai framante pe nimeni din comoditate si lipsa de gandire.As vrea sa intreb shi eu de ce hi5 s-a transformat in hosting de imagine,de ce nu mai citeste nimeni carti(pt k nu e"cool"?),de ce multi fumeaza doar ca sa le faca pe plac prietenilor,de ce nu poate nimeni sa gandeasca lucrurile simple si invata totul k pe o rugaciune,asta dak shtiu vreo rugaciune,de ce doar la batranete mergem la biserica,de ce ne este rushine sa mergem cu amicii mai putin frunoshi???Multe intrebari "de ce??"ne framanta dar pakat k putini shi le pun.Daca am fi mai multi care sa ne intrebam probabil am afla si raspunsurile.

    2. Anonim spunea...

      mi-am facut un nou id . " skumpika_dolce_gaz" ,

      sa-mi dai accept :*